6.11.2023

Vīrusu un baktēriju iedarbība ir ietekmējošais faktors uz cilvēka veselību. Higiēniski tīra un droša vide veselības aprūpes iestādēs, laboratorijās, pārtikas produktu ražošanā, sabiedriskajā telpā ir svarīga un pašsaprotama.

Lai pārliecinātos, ka tas tā ir pat tad, kad šajās telpās tiek izmantoti KOPOS  kabeļu kanāli un  rozešu kanāli no PVC un PC-ABS materiāla, mēs esam veikuši  testēšanu uz mikroorganismu iedarbību uz plastmasu. Tas tika pārbaudīts Čehijas Nacionālajā veselības institūtā saskaņā ar standartu EN ISO 846:2019. Un rezultāts bija tāds, ka no šiem materiāliem ražotie KOPOS kabeļu kanāli nav sekojošo baktēriju vairošanās vieta:

Testēto baktēriju saraksts:

ESCHERICHIA COLI  -  zarnu nūjiņa, kas var izraisīt nopietnu pārtikas saindēšanos un būt par iemeslu pārtikas produktu izņemšanai no tirgus.
STAPHYLOCOCCUS AUREUS - zeltainais stafilokoks  ir viena no biežāk sastopamām baktērijām un infekciozā endokardīta izraisītājiem. Turklāt tā var izraisīt dažādas ādas un mīksto audu infekcijas.
KLEBSIELA PNEUMONIAE  -  K. pneimonija ir viena no biežākajām nozokomiālo infekciju izraisītājām visā pasaulē. Visbiežāk tā ierosina infekcijas intensīvās terapijas pacientiem, pacientiem pēc apdegumiem, transplantācijā un jaundzimušajiem.
PSEUDOMONAS AERUGINOSA- viena no intrahospitālām baktērijām, kas izraisa urīnceļu iekaisumu, vidusauss iekaisumu.
ENTEROCOCCUS FAECALIS – baktērijas kas apdzīvo cilvēku kuņģa-zarnu traktus un var izraisīt urīnceļu infekcijas, vēdera dobuma infekcijas  un citas dzīvībai bīstamas infekcijas, īpaši slimnīcas vidē.
BACILLUS SUBTILIS - ir ļoti daudzveidīga baktēriju, kas spēj augt dažādās vidēs, tostarp dzīvnieku kuņģa-zarnu traktā.
SALMONELLA ENTERICA – baktērija izraisa salmonelozi un ir intracelulārs parazīts.
LEGIONELLA PNEUMOPHILA - izraisa legionelozi jeb "leģionāru slimību.
CANDIDA ALBICANS - ir viena no nedaudzajām baktērijām , kas izraisa cilvēka infekciju kandidozi, pēc viena aprēķina, invazīvā kandidoze, kas atrasta slimnīcā ASV izraisa 2800 līdz 11200 nāves gadījumu gadā.

KOPOS rūpnīcā mēs ļoti rūpējamies par kvalitāti un nepārtraukti cenšamies to uzlabot, tāpēc jūs saņemat papildu pievienoto vērtību mūsu produktiem par to pašu cenu.